Yaz mevsimi için en çok tercih edilen düğün seçenekleri

Bugüne kadar kaç düğüne gittiniz. Peki bu düğünlerden en aklınızda kalan ,en farklı yada benim düğünüm de böyle olmalı dediğiniz ,düğün varmıydı? Eğer yoksa bu yazımızda sizin için, doğru düğün önerilerini birleştirdik.

Ekonomik Düğün önerileri

Düğün yaparken en önemli ve sıkıcı konulardan birisi bütçe. Bütçeniz dahilinde şık ama ekonomik bir düğün planlıyorsanız ,düğün salonlarıyla görüşebilirsiniz. Bazı düğün salonlarının terasları bulunmakta. Onları süsleyerek düğününüzü açık havada yapabilirsiniz. Ama salon içerisinde ise klimaların çalışıp çalışmadığı daha önceden mutlaka kontrol edilmesi gerekli. Düğün pastası yerine , dondurma ,mevsim meyveleri yada ekonomik bütçeyle her masaya bir menü çiğköfte ikram edebilirsiniz.

Ekonomik bir düğün yapıyorsanız gelinlik ve damatlıkla adınızdan söz ettirebilirsiniz. Günümüzde gelinle damatın birbiriyle uyumlu kıyafetler seçmesi kolaylaştı. Buna uygun bir seçim yapabilirsiniz. Yöresel dansları bilen arkadaşlarınızla önceden çalışıp dans gösterileri hazırlamanız ,konuklarınızada unutamayacağı anlar yaşatacaktır. Son moda düğünlerde gelin ve damatın fotoğrafları slayt halinde sunulmakta. Siz bir farklılık oluşturup,düğününüze katılamayan uzaktaki akrabalarınızın ,dilek ve temennileri içeren videolardan bir slayt hazırlayabilirsiniz. Tabi bunun için en yakın arkadaşlarınızdan yardım almanız gerekli J

Müziklerinizi daha önceden ayarlayarak düğünün yöneticisi siz olabilirsiniz. Çünkü düğünün aslında ön planı gelinle damat. Seçtiğiniz düğün müziklerinden birer kopya cd yapıp konuklarınıza hatıra olarak sunabilirsiniz.

 

Kır Düğünü önerileri

Evliliğe ilk adım atılırken, bir çok çift unutulmaz bir düğünü olmasını hayal eder. Eğer bütçenizi sarsmayacaksa kır düğünleri günümüzde çok moda. Açık havada yapılan kır düğünleri için bir organizasyon firmasından yardım alabileceğiniz gibi kendinizde organize edebilirsiniz. Masaların süslenmesi, sandalye seçimi. Kır düğünleri için genellikle taze papatya yada kır çiçekleri masalara konulabilir. Yada daha sempatik olarak etraf balonlarla süslenebilir. Hem gelen çocuk konuklar içinde eğlenceli hale gelebilir. Yemek seçimleri için aperatif yada salata türleri , çiğköfte , et, tavuk yemekleri ,börekler, dondurma,meyve ve içecekler seçenekli olarak sunulabilir.  Yer seçimi için deniz kenarı yada ağaçlık alanlarda  yapılabilir.  Gelinlik  seçiminde uçuşan etekli gelinlikler, elde canlı çiçeklerden buketler güzel bir tercih olabilir. Gelinlik  altına seçilecek ayakkabı gelin için son derece öneme sahiptir. Bunun için düğün yapılacak mekanın yeri önemlidir. Alt zemini toprak, halı, yada beton gibi özelliklere göre rahat edilebilecek bir ayakkabı seçimi önemlidir.

Konuklara ve size hoş bir hatıra olması için masalara sizin hakkınızda bir şeyler yazmasını istedeğiniz küçük not kağıtları bırakabilirsiniz. Ya da gelinle damat misafirleri karşılarken gelinin kolunda kır çiçeği dolu bir sepetle misafirlerine bunlardan dağıtması, konuklar içinde eğlenceli bir deneyim olacaktır.

Alternatif olarak canlı müzik,konuklarınıza daha hoş  anlar yaşatabilir.

Yinede düğünlerde istenmeyen anlar yaşanabilir, Bunu unutmayarak, düğününüzün tadını çıkarın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha loading...